Yhden käden kanavuoka
1,5 dl riisiä (esim. basmati)
1,5 dl vettä
1 pkt maustamattomia broilerisuikaleita
Kauden kasviksia maun mukaan (esim. tomaatti+vihreä papu+sipuli+herkkusienet)
Purkki (kaura)ruokakermaa
Mausteita (esim. basilika+valkopippuri)
Ainekset ladotaan uunivuokaan ylläluetellussa järjestyksessä. Yksikätiselle hankalin osuus on kasvisten pilkkominen. Sipulia löytyi pakkasesta valmiina silppuna ja pavut oli helppo pätkiä jäisinä hiukan lyhyemmiksi sormin. Herkkusienet viipaloituivat helposti kananmunansiivuttimella. Tomaatti taas meni melko kätevästi pienemmäksi sipulisilppurilla. Kaunista jälkeä sillä ei toki tule, mutta uunivuoassa sillä ei ole merkitystä. Älä sekoittele tässä vaiheessa, jotta riisit jäävät pohjalle ja siten veden peittoon. Sitten mausteet ja kerma päälle ja vuoka uuniin 200 asteeseen. 30 minuutin kohdalla laita lapsi pinnasänkyyn tai syöttötuoliin siksi hetkeksi kun tarkistat vuoan tilanteen, sekoittelet vähän ja lisäät 5-15 minuuttia aikaan riippuen kasviksista (kesäkurpitsa-versio vaati enemmän aikaa) ja käyttämästäsi riisistä.
´.
Vanhat keittiövälineet käyttöön! (Ei ole oma kuva.) |
Tulipa maistuvaa. Riisi oli PunnitseSäästä-kaupasta ostettua itämaisilla mausteilla.
VastaaPoistaKiva kuulla!
VastaaPoista