sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Porkkana- ja mustikkatahrat

Ne sitkeimmät tahrat (kakkatahrojen jälkeen, nihin auttaa muuten sappisaippua) syntyvät useimmiten vauvan aloitettua kiinteiden ruokien syömisen. Porkkanaan sotkeutunut vaate on sitkeästi keltainen ja mustikan sinisyyttä on todella vaikea poistaa. Nämä niksit ovat tarttuneet mieleen netistä, mutta tarkat lähteet eivät jääneet muistiin.

Tässä jo kuivahtanut porkkanatahra upouusissa konttaussukkahousuissa.




Tahra ei tavallisessa 40 asteen pesussa miedolla nestemäisellä pesuaineella lähtenyt kunnolla, vaan jäi haalean keltaiseksi.

 Vaan asetinpa sukkikset pariksi tunniksi aurinkoon, ja tadaa:



Ei jälkeäkään!


Seuraavaksi pieni innokas mustikkamaalaaja sai käärittyyn hihaansa luonnollisesti mustikkatahran, mutta käärimisen vuoksi tahra tuli siis vaatteen nurjalle puolelle.




Tässä tahra käsittelyssä. Lukemassani vinkissä suositeltiin piimää, mutta kun sitä ei meidän taloudessa käytetä, kokeilin luonnonjogurttia. Kaada kuivahtaneeseen tahraan (saa se olla toki tuorekin!) hyvä kerros ja anna kuivahtaa. Sitten normaalisti pesukoneeseen.



Lopputulos puhukoon puolestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: