sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Soseiden pakastaminen

Jokainen on varmasti ehtinyt törmätä vinkkiin, että ne itse tehdyt vauvan soseet kannattaa pakastaa jääpalamuotteihin. Kun laitat folion muotin päälle, ei sose pääse pakkasessa kuivumaan. Sekin on monelle selvää, että ne pakastuneet sosepalat irroitetaan niistä muoteista ja siirretään esim 2 l uudelleensuljettavaan pakastepussiin, johon päälle on helppo merkitä soseen laatu ja päivämäärä. Pussin voi käyttää uudelleenkin, kun tekee seuraavan satsin sosetta, viivaa vain päivän yli ja kirjoittaa uuden.

Varsinainen vinkki liittyy tällä kertaa sosekuutioiden irroittamiseen jääapalamuoteista. Yleensä silikonisia muotteja pidetään helpompina tässä asiassa, mutta itse olen eri mieltä. Silikonisia muotteja käytettäessä pitää muottia ensin huuhdella lämpimällä vedellä ja sitten vääntää palat yksitellen irti. Hyvä perinteinen jääpalamuotti, joka on tehty kovasta muovista on toki vielä hankalampi, jos yrittää tuota edellämainittua tekniikkaa ja yrittää painaa jokaisen palan erikseen irti. Näin ei toki kannata tehdä, vaan otat kiinni muotin päistä ja käännät sitä hiukan kierteelle, kuin märkää pyykkiä rutistaisit kuivaksi. Kiertoliike saa aikaan pienen muodonmuutoksen joka lokerossa, jolloin sosekuutiot putoavat kerralla (tai parilla) kaikki pois. Tätäkin kyllä toki helpottaa se lämpimällä vedellä jääpala-astian pohjan huuhtaisu etukäteen. Nyt kun vielä laitat koko astian valmiiksi sinne 2 litran pussiin ja siellä twistaat, putoaa kuutiot suoraan sinne. Ei kun pussi kiinni ja pakkaseen!


P.S. Kalan haju tarttuu helposti muottiin, varaa siis kalalle oma muottinsa. Ainakin Ikeasta löytyy hauskasti kalanmuotoisia muotteja, tosin ne ovat niitä silikonisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: