tiistai 21. toukokuuta 2013

Melonin kuoriminen ja leikkaaminen

Aika moni törmäsi sen kuuluisan avokadopastan ohjeen yhteydessä kätevään vinkkiin avokadon paloittelusta ja kuorimisesta. Puolikas avokado viilletään hedelmälihan puolelta paloiksi ja irroitetaan kuoresta lusikalla.

Havaitsin saman tekniikan toimivan erittäin hyvin myös hunajamelonin (varmaan muidenkin melonien) kanssa. Ihan puolikkaaksi melonia ei voi jättää, vaan on parempi leikata se lohkoiksi ja kaapia sitten lusikalla siemenet pois. Sitten viillät hedelmälihan kuorta vasten haluamasi kokoisiksi paloiksi ja kaivat palat irti kuoresta lusikalla. Tämä on paitsi muuten kätevää, lusikalla ottaessa ei tule liian kovaa kuoren lähellä olevaa osaa mukaan, kuten helposti veitsen kanssa käy, vaan pelkästään pehmeä ja mehukas osa.

Tässä menee hunajameloni kattilaan höyrytettäväksi sosetta varten. Tulee nopeasti ja helposti makeaa ja herkullista sosetta!

2 kommenttia:

  1. Kätsy vinkki tuo melonien paloittelu, mä olen tähän mennessä yrittänyt kaivertaa jäätelökauhalla. Avokadot sen sijaan kuorin puolittamisen jälkeen viiltämällä kuoren pariksi leveäksi liuskaksi ja vetämällä liuskat irti avokadosta. Nopeaa ja helppoa, jos avokado vain on kypsää, ja lisäbonuksena puolikkaat saa irti kuoresta kokonaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin oon tehnyt tähän asti niin, että pilkon sen suikaleiksi sen puolikkaan avokadon ja irrotan ne kuoret niistä suikuloista ja teen niin kyllä välillä vieläkin. Se vähän riippuu, mitä siitä avokadosta haluaa, että kummin kannattaa milloinkin tehdä. Mutta tosi hyvä vinkki tuo erityisesti siihen, jos tarvii sen puolikkaan kokonaisena!

      Poista

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: