tiistai 7. toukokuuta 2013

Makuullaan imetyksen ongelmakohtia

Tuskin lienen ainoa, jolle makuullaan imetys tuntui aluksi hyvin hankalalta. Mihin laitan omat kädet, entäs vauvan? Miten vauvan saa pysymään paikallaan, kun se huitoo ja kupsahtaa jatkuvasti selälleen?

Itse päädyin laittamaan alemman käden vauvan pään yläpuolelle, joko koukkuun tyynyn alle, tyynyn reunan viereen tai suoraksi, miten milloinkin. Vauvan alemman käden taitoin vauvan vatsaa vasten. Vauvan selän taakse kannattaa tietysti laittaa pyyherulla tueksi, mutta rulla levähti jatkuvasti, eikä halunnut pysyä napakkana. Laitoin sen parilla hiuslenksulla kiinni, niin eipä tarvinnut olla enää koko ajan sitä rullaa asettelemassa, vaan pötkylä pysyy kuosissaan paremmin.



Myöhemmin opettelin vielä imettämään ylätissistäkin, jolloin ei tarvitse enää siirtää vauvaa ja kääntää kylkeä kesken imetyksen, ellei se ole muuten (esim puutumisen vuoksi) tarpeen. Alussa rintojen ollessa pinkeät ja täydet tämä tuskin olisi onnistunut, mutta maidontulon tasaannuttua ja rintojen pehmettyä käännyn vain hiukan pidemmälle vauvaa kohti, kunnes ylempi rinta on sopivalla korkeudella ja tarjoan siitä vauvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: