lauantai 18. toukokuuta 2013

Vauvalle puuroaVauvanpuurovalmisteet ovat käteviä, etenkin jos haluat tehdä puuron omaan maitoon, niissä kun ei tarvitse kuin lämmittää neste 40 asteeseen ja lisätä jauhe. Alussa tällainen hyvin sileä puuro voi olla helpompi tottumattoman vauvan suulle. Melko pian kuitenkin voi jo vaihtaa oikeaan puuroon, joka maistuu vauvastakin usein paremmalta.

Vauvan puuroa varten voit ostaa ihan tavallisia hiutaleita, mutta aluksi ne kannattaa jauhaa blenderillä tai sauvasekoittimella lähes jauhoksi. Siitä on sitten helppo vähitellen lisätä karkeusastetta vauvan kasvaessa. Puuro onkin monelle helpoin tie karkeampaan ruokaan, johon totuttelua suositellaan viimeistään 8 kuukauden iässä.

Itse tehdystä puurojauheesta voit tehdä vauvallesi sopivan kokoisia puuroja helposti. Keittiövaa'alla mittaat nopeasti ja helposti sopivat määrät. Laita vauvan puurokulho vaa'alle ja nollaa se. Lisää vettä esim 100g (eli 1 desi). Nollaa vaaka uudelleen. Ripottele päälle n. 20g puurojauhetta (vastaa noin 3 rkl). Sekoita jauhe nesteeseen vispilällä tai lusikalla huolellisesti alta nostellen, jotta tässä vaiheessa ei jää klimppejä, koska niitä on vaikea myöhemmin enää litistellä pois. Laita puuro mikroon, 900 watin mikrosa olen mikrottanut desin puuroa ensin 40 s ja sekoituksen jälkeen 30 s. Vaa'alla on helppo tehdä juuri oman lapsen ruokahaluun sopivan kokoisia puuroja: 80ml vettä ja 16g jauhetta, 120ml vettä ja 24 g jauhetta jne. Tällä ohjeella tulee melko jämäkkä puuro.

Tuloksena on tietysti kuuma puuro ja malttamaton nälkäinen ruokailija. Nopea tie tyytyväisyyteen on pakastetut hedelmä- tai marjasosekuutiot. Teit sitten soseita itse pakkaseen tai et, sitä kannattaa pakastaa jääpalakuutioiksi joka tapauksessa - laita vaikka aina välipaloilta yli jääneet jämät pakkaseen. Pari kuutiota sosetta puuroon, sekoittele ja eikun ruokailemaan. Jos jäähdytys oli turhankin tehokasta, n. 10 sekuntia mikrossa lämmittää puuron uudelleen sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: