sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Viheliäät lantionpohjanlihakset

Ne viheliäät lantionpohjanlihakset ja niiden viheliäs treeni. Kaikki tietää, että sitä pitäisi tehdä. Eikä se ole edes kovin vaivalloista tai raskastakaan. Tee vaikka kassajonossa, ihan missä vaan. Ongelma onkin, ettei sitä muista tehdä viikkoa kauempaa.

Lantionpohjanlihaksia kannattaisi treenata jo raskausaikana (ja toki ennenkin, mutta harva nuori nainen on asiasta kovin tietoinen ennen raskautta) ja treenin voi myös aloittaa heti synnytyksen jälkeen, jolloin se onkin erityisen tärkeää. Ja siitä sitten säännöllisesti koko loppuelämän. Treenaaminen vähentää virtsankarkailua, joka on hyvin yleistä raskausaikana, synnytyksen jälkeen ja etenkin iän karttuessa.

Miten siis muistaisit? Kirjoita Post it -lapulle Muista LPL-treeni! (tai jotain vastaavaa, josta itse muistat, mistä olikaan kyse). Liimaa lappu peilikaapin oveen. Tottele käskyä aina sen nähdessäsi, erityisesti hampaita pestessä tulee pari kertaa vuorokaudessa vähän pidempi treeni. Jos (kun) asia alkaa lapusta huolimatta unohtua siirrät sen lapun toiseen paikkaan. Vaikka peilikaapin oven sisäpuolelle, tai peilikaapin takaseinään tai viereisen kaapin oveen, lähistölle seinään jne. Paikkaa vaihtaneen lapun huomaat taas jonkin aikaa paremmin. Sitten taas uutta paikkaa etsimään.

Lopuksi vielä linkki Väestöliiton sivuille, jossa ohjeita lantionpohjalihasten tunnistamiseen ja erilaisia treeniohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: