maanantai 20. toukokuuta 2013

Tee itse vauvalle mobile

Mobilea varten löytyy runko helposti kierrätyskeskuksesta, omani on jopa ilmaisosastosta. Tarvitaan kaksi vanhanaikaista henkaria, joissa on taivutettu metallinen koukku ja puinen hankariosa. Suorista pihdeillä henkarien koukut ja irroita henkarien osat.


Sitten tee kumpiinkin päihin poikkipuita uudet, pystysuorat reiät porakoneella. Sitten voit maalata ja käsitellä puiset osat mieleisikesi.


Itse käytin askartelumaalia (akryyli) ja käsittelin maalauksen jälkeen vielä Cracle Accents -lakalla, joka teki pinnasta hienon, halkeilleen näköisen.


Kasaa henkarit uudelleen kuvan mukaan ja liimaa kuumaliimalla tuohon asentoon.


Roikkuvat otukset voit virkata itse, kuten tässä on tehty, ripustaa valmiita pikkuleluja, tulostaa tai leikata lehdistä kuvia ja liimata niitä pahvinpaloille tai ihan mitä mieleen juolahtaa. Käytin ripustukseen siimaa, jonka sidoin poramaani reikää suurempaan helmeen, pujotin reiän läpi ja sitten otukseen kiinni. Kannattaa valita suunnilleen samanmassaiset otukset yhden riman eri päihin, jotta mobile olisi tasapainossa. Tähän vedenalaisteemaiseen mobileen tuli myös virkattua vähän levää, jonka liimasin henkareihin ja pari meritähteä kurkistelee hymyillen alas kohti vauvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: