maanantai 3. kesäkuuta 2013

Pikkuvauvan kapalointi

Kokeilin vastasyntyneen kapalointia lakanaan sillä perinteisellä ohjeella, mutta pikku-Houdini keplotteli aina hetkessä kätensä vapaiksi, ja hermostui, kun joku törkimys alkoi keskellä yötä raapia naamasta. Ystävältä sain vetoketjulla suljettavan kapalon, joka toimi melko hyvin jonkin aikaa ja ostin vielä toisen ns. valmiskapalon tarranauhoilla. Kyllä sekin toimi, mutta tarranauhojen irroittamissti lähti kamala ääni ja kapalo jäi melko nopeasti pieneksi. Ja vauva senkun jatkoi huitomistaan. Tässä meillä parhaiten toiminut ratkaisu:

Tarvitset trikoisen (joustavan) peiton. Monenkokoiset peitot toimivat, mutta ihan valtavaa lienee vaikea kietoa vauvan ympäri.

Aloita asettamalla peitto lattialle ja vauva sen päälle, toiseen reunaan, niska ylälaidan korkeudelle.


Käännä peiton toinen reuna vauvan yli. Tässä vaiheessa joudut pitelemään niitä huitovia käsiä alhaalla, kietaisemaan peiton niiden yli ja jatkamaan äkkiä seuraavaan kohtaan.


Venytä joustava peitto napakaksi paketiksi, käännä vauvaa hiukan kyljelleen ja sujauta peiton reuna selän ja erityisesti pyllyn alle.


Valmista tuli. Tämä ratkaisu piti kädet enimmäkseen sidottuina, mutta silloin kun vauvaa alkoi kapalo harmittamaan aivan liikaa, se pystyi kuitenkin kiemurtelemaan itsensä vapaaksi tai ainakin kapaloa löysemmäksi. Käytin siis sen kanssa myös lapasia, jotta naamaan ei tulisi naarmuja siinäkään tapauksessa. Öitä kapaloratkaisu rauhoitti hyvin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: