perjantai 10. lokakuuta 2014

Taaperon nukuttamisesta

Moni helposti nukkumaan menneen taaperon vanhempi on ihmeissään, kun yhtäkkiä alkaa sängystä pois ramppaaminen, lisälaulujen pyytäminen ja levottomana sängyssä hyöriminen sekä kaikki mahdolliset keskustelunaiheet juuri valojen sammuessa.

Rampaamisen kanssa ei auta kuin olla sitkeä ja palauttaa huoneesta poistunut lapsi mahdollisimman tylsästi takaisin sänkyyn kerta toisensa jälkeen.

Jonkun verran jutustelua taaperon kanssa ennen nukkumaan menoa kannattaakin harrastaa, esimerkiksi päivän tapahtumien kertausta, joka voi rauhoittaa ja auttaa nukkumaan.

Levottoman hyörijän rauhoittaa kevyt jalkojen painelu. Kun lapsi menee edes johonkin asentoon sänkyyn makaamaan, rauhallisesti painelet takamusta, reisiä, sääriä ja jalkateriä muutaman kerran, yhä hitaammin ja hitaammin. Ei kuitenkaan niin pitkään, että lapsi nukahtaa silittelyyn, rauhoittuminen riittää.

Hyvää yötä, kauniita unia!

1 kommentti:

  1. Takaisin kantamisesta on ainakin täällä kertynyt kokemusta. Yks kerta vedin viivoja aina kun kannoin takaisin. Sain noin 40 viivaa, mutta kaikkia en ehtinyt edes merkata ;) sitten on vielä tää toinen joka herää herkuttelemaan miljoona kertaa yössä....... :D

    VastaaPoista

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: