lauantai 28. helmikuuta 2015

Mitä tarvitsen ennen vauvan syntymää?

Vauvan varusteita on netti pullollaan ja niistäkin toki voisi antaa suosituksia, mutta tarpeet ovat kovin yksilöllisiä. Loppujen lopuksi sitä yleensä pärjää niillä, mitä on tullut hankkineeksi (tai jos ei pärjää, niin kaupat on auki synnytyksen jälkeenkin, vaikka oma elämä onkin mullistunut).

Muutamia käytännöllisiä juttuja kannattaa kuitenkin hankkia kotiin (tai varmistaa etteivät lopu juuri kesken) ennen synnytystä.

- vessapaperia (Toki sitä saa edelleen normaalisti kaupasta, mutta ei vaan ehkä ole ekana mielessä.)

- talouspaperia (ks yllä)

- Tenaa ja yösiteitä (Tuntuu tosi tyhmältä ostaa kuukautissiteitä raskaana ollessaan, mutta jälkivuotoon on hyvä varautua. Ihan alkuun ei haittaa olla paketti imukykyisempää Tenaa.)

- Bepanthenia (Käy nännivoiteeksi lanoliinin vaihtoehdoksi ja on huomattavasti edullisempaa. Tätä ne sairaalassakin antavat.)

- Ibuprofeenia ja parasetamolia (Sektion tai episiotomian jälkeen tarvitset näitä. Jos käy hyvin, niin voit käyttää ne vaikka vähän myöhemmin imetyksen aiheuttaman niskajumin laukaisemiseen.)

- vatsaa tukevat alushousut/tukisukkahousut/bellybinding liina/tukiliivi (Minkä asteista tukea uskotkin kaipaavasi, vatsalöllö on kiva kuroa jotenkin kasaan viimeistään ristiäisissä/nimiäisissä ja näitä on tosi hankala ohjeistaa miehen hankittaviksi.)

- vanulappuja (Vauvan silmien pyyhkimiseen ja pikkupesuihin, halutessasi voit hankkia/tehdä kestoversioita.)

- vanupuikkoja ja desinfiointiainetta (Vauvan navan hoitoon.)

- dödö, pikkupullo shampoota, hoitoainetta, naamanpesuainetta jne. (Omaan sairaalakassiin.)

- ripsiväriä (Koska se edellinen olikaan ostettu? Itse tajusin siitä olevan noin 2 vuotta... Kaikilla ei toki ole tällaisia ongelmia.)

- BB-voide tai CC-voide (Itse aloin käyttämään kyseistä tuotetta esikoisen odotusaikaan vauvafoorumin naisten suosituksesta, enkä ole takaisin meikkivoiteeseen enää palannut. Kiva, kevyt, mutta kuitenkin riittävän peittävä. Jos yhden meikkituotteen synnärille otan mukaan, niin tämän. En ehkä muista laittaa naamaan, mutta onpahan mukana, jos ei halua näyttää kuvissa aivan lakanankalpealta.)

- kaura- tai vehnätyyny (Käyttöä jo raskausaikana supistuksiin, synnytyksen aikana lievittämään supistuskipua, imetysaikana auttamaan maidontuloa ja hoitamaan kipeää niskaa ja vaikka pikkuvauvan sängyn esilämmittämiseen, ettei hän huomaisi siirtyvänsä lämpimän äidin sylistä omaan petiin.)

Kertokaa ihmeessä kommenteissa omia suosituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: