sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kiemurtelijan pukeminen, kootut niksit

Vauvan oppiessa liikkumaan yhä enemmän liikkumista on harjoitettava jokainen hereilläolon hetki. Myös puettaessa, riisuttaessa, vaippaa vaihdettaessa jne. Tässä muutama vinkki kiemurtelijan pukemiseen (jälleen peräisin internetin uumenista).

-Housuvaipat. Mahtava keksintö. Puetaan kuten housut, ks. alla. Jos ne eivät jostain syystä tunnu sopivilta, voit helpottaa teippivaipan pukemista laittamalla toisen teipeistä valmiiksi kiinni ja pujottamalla jalkaan. Housuvaipan vaihto sujuu missä vain, milloin vain: Anna märän vaipan olla päällä ja vedä kuivaa jalkaan yli polvien. Repäise märän vaipan sivusaumat auki ja vedä se haarojen välistä pois. Vedä housuvaippa ylös asti. Tämä tekniikka minimoi pissavahingot, mutta toimii toki vain pissavaipan tapauksessa.

-Paitaa pukiessa pään yli pujotus on hauskempaa, jos siitä tehdään piiloleikki. Leiki ensin harson tms pienehkön ohuen kankaan kanssa leikkiä (laita harso vauvan kasvoille, ilmoita "vauva meni piiloon" ja anna hänen tulla itse voitonriemuisena esiin). Eli kun paita on kasvojen kohdalla, sano "vauva meni piiloon" ja vedä sitten paita kaulalle. Vauva voi tässä jo auttaa. Sitten laita oma kätesi hihasta ulkoa sisään ja ota vauvaa kädestä kiinni. Vedä hiha vauvan käsivarren päälle. Voilá.

-Housut, ks ed. kohta. Työnnä siis kätesi lahkeesta ja ota vauvaa nilkasta kiinni. Toinen vaihtoehto on pukea seisomaan opetteleva vauva suosiolla seisaaltaan, paidan voi pukea helposti myös potalla.

-Hämäys: Pidä vaipanvaihtopöydällä muutamaa lelua tai anna vauvan käteen oma hiusharja, kylpyankka tms. Tällöin toki täytyy vauvan irroittaa otteensa paidan pukemisen ajaksi, mutta hän oppii sen kyllä pian, kun otat ranteesta kiinni ja kehoitat vaihtamaan lelun toiseen käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: