keskiviikko 7. elokuuta 2013

Hampaiden harjaus

Tämäkin on sarjassamme jostain mieleen jäänyt vinkki, mutta nyt olen hyvin tyytyväinen, että noudatin sitä. Vauvan saatua hampaita on tärkeää aloittaa niiden säännöllinen harjaus. Nykysuositusten mukaan lastenhammastahnan (vähäfluorisen) käyttö aloitetaan jo ensimmäisten hampaiden puhjettua, mutta tahnaa laitetaan vain sipaisu. Vauva ei välttämättä ole harjaamisesta samaa mieltä ja asiasta sukeutuu helposti jokailtainen taistelu.

Suosittelen hankkimaan jo selvästi ennen hampaiden puhkeamista vauvalle oman hammasharjan. Se annetaan vauvalle ihmeteltäväksi iltatoimien yhteydessä ja yleensä harja päätyy suuhun - välillä harjakset ja välillä kanta edellä. Välillä harjaksia kannattaa myös muistaa kastella. Näin vauva totuttelee hammasharjan tuntuun suussa.



Hampaiden puhjettua otetaan käyttöön toinen harja. Vauvalle annetaan omansa käteen tavalliseen tapaan. Toiseen harjaan sipaistaan minimaalisesti tahnaa ja sillä vanhempi harjaa hampaat. Sitten vauva voi jatkaa taas oman harjansa imeskelyä. Näin on ainakin meillä ensimmäisen hampaan harjaus aloitettu sulassa sovussa. Se taitaakin olla jopa iltatoimien mieluisin osa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: