tiistai 12. marraskuuta 2013

Kuinka äidit käyvät suihkussa, osa 2: Isompi vauva

Olen edelleen sitä mieltä, että vauva kannattaa ottaa suihkuun mukaan, vaikka se osaakin jo liikkua. Vauvalta vain vaatteet pois ja äiti suihkuun.

Vauva joko ryömii kiltisti märän alueen ulkopuolella, konttaa suoraan äidin luokse ja haluaa syliin, istuu onnellisena suihkun alla tai leikkii kylpyleluillaan pitkin kylpyhuonetta. Kunhan hän pysyy poissa sylistä ja saippuanhuuhtelualueelta, ongelmaa ei ole. Jos näin ei käy, on keksittävä keinoja saada vauva houkuteltua pois sylistä ja suihkun alta siksi aikaa kun huuhtelet shampoon, hoitoaineen ja saippuan pois.

Parhaita kylpyleluja ovat erilaiset purkit, ja niiden hyvä puoli on se, että niistä saa myös usein pinottua tornin. Vauvat eivät voi vastustaa tornin hajoittamista. Käyt siis tekemässä kylppärin toiseen nurkkaan tornin (tai kaksi tornia vastakkaisiin nurkkiin), kiiruhdat takaisin suihkun alle ja huuhtelet tukkasi niiden noin 8-12 sekunnin aikana (aika vaihtelee vauvan etenemisnopeuden, tornien määrän ja kylpyhuoneen koon mukaan). Tadaa!

(Huom, torniksi riittää myös esim. kylpyankka nurinkäännetyn hammasmukin päällä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: