torstai 14. marraskuuta 2013

Liukastumisen estoa

Kävelemään opettelevan tunnistaa rivistä eri asteisia paranemassa olevia mustelmia otsassa. Näitä ei taida kukaan voida täysin välttää, mutta pahimmat liukastumiset kannattaa estää.

Jarrusukkia ostaessasi tarkista, että jarrutäplät ulottuvat kantapään alueelle. Vaikka ihminen on kanta-astuja, yllättävän moni sukkavalmistaja jättää jostain syystä nyppylät pois kantapään alueelta.

Perinteiset lakatut portaat kaksikerroksisissa taloissa ovat hyvin liukkaat. Portaan reunaan voi liimata jarrunauhaa tai hankkia porrasmatot, jotka on superhelppoa asentaa (vaikka lasketun ajan jälkeenkin, nimim. kokemusta on) valmiin liimapinnan ansiosta. Ei tarvitse pelätä itse liukastumista vauvaa kantaessaan ja isomman vauvan polvet pysyvät paremmin portaalla kiipeilyä opetellessa.

Kylpyhuone on ongelma-aluetta. Vesi pahentaa liukkautta ja lisäksi laatta on paljon kovempi kuin esim. parketti tai muovimatto, joten päähän voi sattua kovastikin vauvan tai taaperon kaatuessa. Kylpyhuoneen lattialle kannattaakin hankkia imukupeilla kiinnittyviä kylpyammemattoja kaatumista ehkäisemään.

Turvallisuus voi olla hauskaakin! Krokotiilimatto kylpyhuoneeseen, Ikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: