sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Parhaat FB-ryhmät vauvojen ja pienten lasten vanhemmille

Facebookin käyttäjälle on hyödyllistä olla mukana FB-ryhmissä, joissa jaetaan vinkkejä ja vertaistukea itselle ajankohtaisista aiheista tai käydään kauppaa. Tässä esittelyssä muutamia, joihin itse kuulun:

Kantovälineet ja kantoreput - kysy ja keskustele

Kysy kantamisesta mitä tahansa tai vielä parempaa, laita kuva vauvasta kantovälineessä ja kysy vinkkejä parempaan asentoon, helpompaan pukemiseen tai omaan kantomukavuuteen. Apua löytyy aina!

Kantovälinekirppis

Edulliset, käytössä valmiiksi pehmentyneet kantoliinat ja kantoreput, täällä on kaikenlaisia ergonomisia kantovälineitä myynnissä.

Imetyksen tuki ry

Voit kysyä imetyksestä imetystukiäideiltä aloittamalla viestisi sanalla Tukipyyntö tai muilta imettäjiltä sanalla Avoin. Täältäkin löytyy tukea ja apua aina.

Simppeli sormiruokakeittiö

Samannimiseen blogiin perustuva ryhmä, jossa jaetaan reseptien lisäksi kokemuksia, ravitsemussuosituksia ja kuvia sormiruokailusta.

Lasten kanssa askartelevan ideapankki

Kivoja ideoita lasten kanssa toteutettaviin askartelujuttuihin.

Paikalliset FB-kirppikset

Erinomaisia paikkoja myydä ja ostaa jotain nopeasti noutamalla, mutta kuulemani mukaan sovitut noudot eivät aina tapahdu. Myynti-ilmoitukseen kannattaa sanella selkeät ohjeet ostajalle.

Merkkikohtaiset lastenvaatekirppikset

Lempimerkkisi vaatteita käytettyinä.

Lego kirpputori

Kaikkihan tarvitsevat Legoja! Osta esim. iso kasa Duploja ja anna niitä pienissä pusseissa kuivaksi opettelevalle taaperolle palkinnoiksi isommista onnistumisista potalla.

Kestovaipat ja kantovälineet kiertoon (O)sta, (M)yy, (V)aihda

Tämä ryhmä on kuuluisa siitä, että se sisältää melkeinpä enemmän OT- (Off Topic eli aiheen ohi meneviä) aloituksia, kuin otsikossa mainittua asiaa. Mutta jos sinulla on ns. tyhmä kysymys, etkä tiedä missä kysyisit, täällä voi aina kysyä ja vastauksia tulee hyvin ja asiallisia sellaisia. Aihepiirinä kuitenkin yleensä lapset ja perhe-elämä.


Itselleni tärkein ryhmä on viimeisen vuoden ajan ollut kuopuksen ikätoverien äitien muodostama salainen ryhmä, jossa pienellä porukalla olemme voineet jakaa kaikki saman ikäisten vauvojemme vaiheet. Ryhmä muodostui alunperin vauvafoorumin kuukausiketjun perusteella, mutta on Facebookiin tottuneelle mukavampi ja helpompi kuin foorumi näin pitkän päälle. 

Mikään ei ole tärkeämpää, kuin vertaistuki, ja sitä löytyy somesta ihanan helposti, kun vain osaa vähän etsiä. Lähes aiheesta kuin aiheesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: