maanantai 25. huhtikuuta 2016

Lisää kasviksia aterioihin

Pitäisi kyllä syödä enemmän kasviksia. Pitäisi joo. Ne pitäisi muistaa ostaa kaupasta ja sitten kuoria ja pilkkoa ja valmistaa ja...

Tässä matalan kynnyksen ohjelma kasvisten lisäämiseksi ruokavalioon, joka perustuu jauhelihakastikkeeseen ja spagettiin.

Vaihe 1:

Osta pakastevihanneksia, joista pidät, esim. hernettä ja maissia. Näin ei haittaa, jos et heti muista käyttää niitä.

Kun keität spagettia, lisää keittämisen loppuvaiheessa pakkasesta herneitä ja maissia (tms) keitinveteen pariksi minuutiksi.

Ota spagettia normaalisti lautaselle, katso, että vihanneksia tulee myös. Lisää jauhelihakastike.

Syö.


Vaihe 2:

Osta tuoreita vihanneksia, joista pidät, esim. porkkanaa ja parsakaalia. Nekin säilyvät melko pitkään vihanneslokerossa.

Kun keität spagettia, kuori ja pilko porkkanat tikuiksi tai huuhtele parsakaali ja irroittele käsin nuppuja ja lisää ne heti spagetin mukana keitinveteen (huom, rakettispagetin keittoaika ei ole riittävä, pitää olla normaalia, noin 10-12 min spagettia).


Ota spagettia ja vihanneksia lautaselle, sitten jauhelihakastike.

Syö. Ihastele, miten paljon paremmalta tuoreet vihannekset maistuvat, kuin pakasteet.


Vaihe 3:

Tuoreita vihanneksia on jo kaapissa, nyt kun olet tottunut ostamaan niitä.

Kuori ja raasta pari porkkanaa. Laita osa raasteesta jauhelihakastikkeen joukkoon ja osa tuoreena lautaselle. Huuhtele tuore parsa tai sokeriherneet ja lisää ne spagetin keittoveteen.


Nauti.

Vaihe 4:

Kokeile taas uusia makuja. Tykkäisitkö sittenkin myös kesäkurpitsasta, jos paahdat sen uunissa suolan, pippurin ja öljyn kera? Tai grillaat sen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: