keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Sormiruokailijan suojaaminen ja pesu

Sormiruokailu on tunnetusti sotkuista puuhaa. Vauvan suojaksi löytyy jos jonkinlaisia essuja, mutta ilmankin pärjää.

Osa ratkaisee ongelman antamalla vauvan syödä pelkkä vaippa yllään ja suihkuttamalla ruokailun jälkeen, mutta pitkän päälle ja ruokailujen lisääntyessä tämä käy hankalaksi.

Suojauksen tarvi toki riippuu hiukan lapsestakin, toiset hierovat antaumuksella ruoan tukkaansa, toiset tiputtavat ennemmin sen lattialle.

Meillä on pärjätty seuraavanlaisella yhdistelmällä: hyvä vahakankainen ruokalappu, joka suojaa myös hartiat ja jonka kouru pysyy auki (esim. Elodie Details). Lisäksi vyötärön ympärille sidotaan harso kuten essu, suojaamaan housuja. Hihat kääritään ylös.

Ruokailun jälkeen vedetään ensin syöttötuolia taaksepäin reilusti, sitten irroitetaan harso ja pyyhitään sillä tai toisella harsolla/talouspaperilla isoimmat sotkut käsistä ja naamasta. Ruokalappu edelleen kaulassa siirrytään käsien- ja naamanpesulle, koska ruokalappu suojaa vaatteita kastumasta pesulla. Pesun jälkeen lappu pois ja käsien ja kasvojen kuivaus puhtaalla harsolla tai pyyhkeellä.


Sitten kilpajuoksuna siivoamaan lattialta pahimmat sotkut, ettei vauva hiero niitä joka paikkaan.

Puuro erityisesti kannattaa pyyhkiä heti kostealla, kun taas riisisotku on helpompi siivota sen hiukan kuivahdettua, lakaisemalla.

Äiti, tätä riisiä on joka paikassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: