sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Matkasyöttötuolit

Esittelen kolme itse testattua vaihtoehtoa:

Polar Go Anywhere -matkasyöttötuoli

Liian pieni vielä tähän tuoliin.

Tämä on oikeastaan vain korokepala ja valjaat ja vaatii siis oikean tuolin alleen. Voi kiinnittää mihin tahansa tuoliin (paitsi jos on liian matala selkänoja, tai liian pyöreä selkänoja, tai liian kiikkerä tuoli tai...). On kevyt ja pienikokoinen ja toki sievän näköinen. Helppo pyyhkiä puhtaaksi. Ikäsuositus 12 kk +, jota aluksi en uskonut. Reilu 6 kk ikäinen vauva ei ylettänyt tällä mihinkään, eikä jaksanut pysyä pystyssä, vaan retkotti sivulle päin herkästi. Hylkäsinkin tuolin pitkäksi aikaa portaiden alle. Mutta taaperolle tuoli on mahtava! Valjaita ei ole pakko käyttää, jolloin toimii siis pelkkänä korokkeena. Korotus on tarpeen, jos lapsi haluaa syödä itse, vaikka pysyisikin jo tavallisessa tuolissa.

2ME by RIKO matkasyöttötuoliTämä on metallisesta rungosta ja kankaasta koostuva, pöytään ruuvattava istuin. Sopii mihin tahansa pöytään, (paitsi jos on liian korkea etulevy, liian kiikkerä pöytä, tai jos pöydän alla on jotakin, mikä estää kiinnityksen). Selkänoja on korkea ja tuoliin kuuluu myös valjaat, joten vilkkaampikin tapaus pysyy paikallaan. Painavampi ja enemmän tilaa vievä kuin ensimmäinen vaihtoehto. Parempi pienelle vauvalle, joka ei jaksa itse istua, isolle vauvalle, joka ei malta istua paikalleen ja taaperollekin, esim. häihin tms, jossa pitää istua pitkään.

Ikean Antilop-syöttötuoli


Tämä on ihan oikea, omilla jaloillaan seisova syöttötuoli, mutta jalat ovat helposti irrotettavat ja tuoli niin kevyt, että sitä käytetään paljon myös matkasyöttötuolina tai mummolan tai mökin syöttötuolina. Myös ravintolat ovat näitä pullollaan. Sisältää valjaat ja pitää levottomankin syöjän tuolissa ja koko tuolin hinta on halvempi kuin erään suositun syöttötuolimerkin pelkkien valjaiden hinta. Ulkonevien jalkojen ansiosta vakaa tuoli. Vie eniten säilytystilaa. Sopii pienestä vauvasta taaperoon. Löytyy myös integroidulla tarjottimella.


1 kommentti:

  1. Meillä löytyy seat&sack, sama kuin Polar, mutta ilman korokepalaa. Siinä on se hyvä, että menee tosi pieneen tilaan, mutta ei siinä lapsi kyllä pöytään ylety, eli käy sillon vaan kun lapsi vielä suostuu siihen että syötetään. Me muuten päädyttiin loppujen lopuks ostamaan L:lle Etolasta sellainen korkea istuintyyny tuoliin, johon mä ompelin narut. Muuten hyvä, mutta vahakangaspäällyste olis kyllä kätsympi, on meinaan jo sen neköinen että syöty on :D

    VastaaPoista

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: