tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kuinka synnytetään: Ponnistusvaihe

Luit oikein. Aion kertoa sinulle, miten synnytetään. Tietenkin jokainen synnytys on erilainen ja kaikki ei mene suunnitelmien mukaan jne. Mutta, jos pääset ponnistusvaiheeseen asti, on muutamia pieniä vinkkejä, joista ei ainakaan ole haittaa. Ruumiintoimintojen suhteen herkkämieliset katsokoot nyt muualle...

1. Valitse asento, joka tuntuu itsestäsi mukavalta juuri sillä hetkellä, mutta älä epäröi ilmoittaa kätilölle, että nyt vaihdetaan, en enää jaksa/ei tunnu hyvältä. Supistusten välissä  ehtii kuitenkin ponnistusvaiheessakin hyvin muuttaa asentoa.

2. Käytä koko supistus hyödyksesi eli ponnista mukana lyhyin hengitystauoin koko supistuksen ajan ja vaikka hetki sen jälkeenkin, jos jaksat.

3. Panosta ponnistusten pituuteen. Vedä syvään henkeä ja ponnista niin pitkään kuin pystyt. Pitkät ponnistukset työntävät vauvaa paremmin synnytyskanavassa eteenpäin.

4. Älä huuda supistuksen aikana. Haluat käyttää kaiken paineen ja voiman hyväksesi, etkä päästää sitä huuliesi välistä harakoille.

5. Vauva tuntuu seilaavan edestakaisin ja hulahtavan ponnistuksen loputtua takaisin sinne, mistä lähtikin, mikä saattaa turhauttaa. Älä vaivu epätoivoon, tämä on hyvä asia. Se antaa kudoksillesi aikaa tottua venytykseen ensin jaksoissa, kunnes vauva kulkee kanavasta läpi, ja siten vähentää repeämiä. Syöksysynnytys ei kuulemma ole yleensä kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: