lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kuinka synnytetään: Synnytyksen jälkeen

Tässä muutama vinkki, joista osa oli itsellä tiedossa ja osa yllätti suuresti:

1. Synnytyksen jälkeen turvottaa, tukeiksi turvonneet alaraajat ovat tavallinen näky. Eli älä käy vaa'alla heti synnytyksen jälkeen (-1 kg synnytystä edeltäneeseen painoon ei paljon mieltä ylennä, kun on synnyttänyt 3-4-kiloisen lapsen, lapsivettä ja istukan) ja juo ananasmehua. Sitä on yleensä tarjolla.

2. Jälkivuoto voi olla aluksi tosi runsasta. Kotiin kannattaa varata 1-2 pakettia Tenaa. Ihan oikeasti. Sen jälkeen pärjää jo sitten niillä yösuojilla ja reilumman vuodon kuukautissuojilla, joita toki kannattaa myös varata valmiiksi.

3. Vaikka alapää voi olla kipeä ja arka, reikätyynyn päällä istuminen ei kannata kuin korkeintaan lyhyitä aikoja kerrallaan, sillä se lisää turvotusta. Istu siis mieluummin pehmeällä, mutta tasaisella alustalla.

4. Kun maito nousee (n. 2 vrk synnytyksestä), niin itkettää. Syyksi kelpaa vaikka se, että aamiaisella tarjotussa kinkussa on ällöjä kohtia. Se on normaalia ja menee pian ohi. Muista varoittaa miestäkin tästä.

5. Sinun ei tarvitse palavasti rakastua vauvaan ensisilmäyksellä. Kunhan alkuun keskityt siihen, että pidät sen hengissä, rakkaus syttyy kyllä, kun ehditte tutustumaan toisiinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: