maanantai 13. tammikuuta 2014

Hoitolaukusta

Hoitolaukun tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Mielestäni se on ihan kiva, mutta ei millään muotoa välttämätön. Omani on tällainen Brion Messenger Bag. Tuo messenger-nimityksen tuova läppä ainakin oli aivan turha ja lähinnä vain tiellä, joten nyt valitsisin ehdottomasti Basic-mallin. Laukun sisällä oli muutamia taskuja sekä hoitoalusta, jolle oli pussi. Tuota hoitoalustaa en tarvinnut kuin muutaman kerran, sillä joka paikassa on yleensä jonkinlainen hoitoalusta (siis kauppakeskusten lastenhoitohuoneissa yms) tai muu pehmeähkö paikka (kylässä vaikka pyyhe), jonka päällä voi vaihtaa vaipan. Tätä varten pidin mukana kertakäyttöisiä vaipanvaihtoalustoja (vauva oli oikea pissapoika ja kakkatykki, muuten toki harso olisi riittänyt). Lisäksi alustan pussi ei ollut vedenpitävä, joten siihen laitetut pukluiset tai pissaiset vaatteet vuosivat kosteuden läpi laukun muuhun sisältöön.

Itse laukku olisi siis voinut olla yhtä hyvin mikä tahansa. Pitkähihnainen laukku roikkuu kätevästi vaunun aisassa (toki hoitolaukussa oli omat pidikkeetkin, mutta niiden käyttö vaati tarranauhan pujottamisen lenksuista läpi joka kerran, eikä siten ollut kovin kätevää), mutta esim. bussissa se pitää ottaa aisasta pois. Painava laukku vaunujen aisassa on mutkissa vaarallinen, sillä vaunut saattavat kaatua sen vuoksi (valitettavasti tämä on henk koht testattu, ei onneksi käynyt kuinkaan). Tämän tapahtuman jälkeen melko pian luovuin hoitolaukusta kokonaan ja aloin käyttää reppua. Ihan tavallista, omaa reppua. Mielestäni se on kävelevän, mutta osin kannettavan lapsen kanssa helpompi kuin olkalaukku ja senkin saa toki vaunuihin roikkumaan.

Oikeasti hyödyllisiä varusteita vaunuihin ovat vuorillinen verkkokassi ostoksille (ne eivät vain mahdu sinne vaunujen alle useinkaan) ja käsilaukkua/reppua/hoitolaukkua varten klipsit. Huomiothan, että joihinkin hyvin kevyisiin vaunuihin ei saa kiinnittää aisan kohdalle mitään ylimääräistä kaatumisvaaran vuoksi ja kaikista muistakin kannattaa tosiaan irroittaa kuorma bussimatkan ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: