keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ton-ton-ton-leivontaa

Yksivuotissynttäreiden lähestyessä tarjottavien suunnittelu tuotti päänvaivaa allergikkolapsen keliaakikkoäidille. Tässä ohje "juusto"kakkuun, joka on maidoton, munaton ja gluteeniton. Alkuperäinen ohje on täältä.


Pohja
200 g
keksejä (maidottomia, munattomia ja gluteenittomia, esim Semperiltä löytyy)
3 rkl
juoksevaa kasvirasvavalmistetta (esim. Flora Culinesse on maidoton)
Täyte
1 prk
(500 g) maustamatonta jogurtinomaista soijavalmistetta tai kauravalmistetta (huomaa, että kaurajogurttipurkissa on vain 400g, joten purkkeja täytyy ostaa kaksi.)
2 dl
tomusokeria
1
sitruunan raastettu kuori (voi jättää pois)
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
perunajauhoja
Kuorrutus
2 prk (pientä)
lempimakuasi hedelmä- tai marjasosetta
n. 1 dl
hillosokeria




Voitele kasvirasvavalmisteella irtopohjavuoan reunat ja laita leivinpaperin pala pohjan ja reunan väliin. Leikka ylijääneet lipareet pois, mutta jätä yhteen kohtaan enemmän paperia, niin kakku on helpompi siirtää. Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla (jauhettava riittävän hienoksi, isot keksikokkareet eivät riitä yhtä isolle pinta-alalle). Kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva. Painele keksiseos vuoan pojalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Nosta kakku jäähtymään. Avaa sosepurkit ja kaada kattilaan. Kiehauta. Sekoita joukkoon hillosokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kaada osin jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Jäähdytä jääkaapissa. Irroita vuoasta juuri ennen tarjoilua, siirrä tarjoiluastialle ja leikkaa viimeinen leivinpaperin lipare pois.

Päärynäsoseella päällystetty synttärikakku.

P.S. Myös kermakakku onnistuu gluteenittomana, maidottomana ja munattomana yhtäaikaa. Kysy ohjetta, jos tarvitset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: