sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Menovinkkejä

Bassopalikka soi Oopperassa.
Kulttuurikasvatus on hyvä aloittaa jo varhain. Tai sitten äidin päätä on hyvä tuulettaa silloin tällöin mukavalla yhteisellä tekemisellä vauvan tai taaperon kanssa. Kuinka vain, tässä vinkkejä tarjonnasta:

Pallo vai lamppu, siinäpä pulma!
Espoon Taidetalo Pikku-Aurora tarjoaa monipuolista tekemistä hiukan vanhemmille lapsille, mutta myös vauvoille ja taaperoikäisille löytyy teatteriesityksiä tapahtumakalenterista. Me testasimme 1-vuotiaan kanssa sirkusteemaisen esityksen syksyllä 2013 ja tykkäsimme molemmat. Tila oli pieni, siellä istuttiin lattialla lähellä esiintyjää ja jokaiselle pienelle katsojalle oli jaettu mielenkiintoista rekvisiittaa tarkasteltavaksi esityksen aikana. Myös kesken esityksen mielenkiintoa pidettiin yllä erilaisilla jutuilla, joita sai itse kokeilla, maistella ja katsella. Lopuksi koko lavasteisiin sai tutustua vapaasti. Ikäsuositukset ilmoitettu esityskohtaisesti, hinta 6 euroa sis. aikuinen ja 1 lapsi. Ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse. Suosittelemme!
Yksivuotiaan kanssa osallistuimme myös aivan ensimmäisiin vauvojen taidetuokioihin Oopperassa. Tuokio pidettiin Alminsalin lämpiössä, johon oli pystytetty teltta täynnä pehmusteita, pehmoeläimiä, katosta roikkuvia höyheniä ja muuta ihanaa. Lauloimme, tanssimme, näimme oikean ballerinan ja kuuntelimme sekä soitimme itse Tsaikovskia. Esityksiin luovasti osallistuviin lapsiin suhtauduttiin ystävällisesti, ainoastaan ballerinaa ei tietenkään voinut tanssin aikana häiritä turvallisuussyistä. Mutta musisointia ohjannutta ei haitannut, vaikka poika halusi kesken kaiken vaihtaa kapuloita hänen kanssaan. Tuokiota järjestetään kahdelle eri ikäryhmälle, sylivauvoille (0-9kk) ja konttaaville/käveleville (10-18kk). Tilaisuus on ilmainen. Ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse. Suosittelemme lämpimästi!

Myös Kiasma järjestää ohjelmaa pienimmillekin. Vauvoille löytyy värileikkiä ja taaperoille piipahduspaja. Kiasma on meillä vielä testaamatta, mutta piipahduspaja kuuluu ehdottomasti kevään 2014 ohjelmistoomme. Se ei vaadi ilmoittautumista, ja taaperoiden kanssa tuleville aikuisille maksuksi riittää Kiasman pääsylippu,  mutta värileikki maksaa 15 euroa ja vaatii ennakkoilmoittautumisen sähköpostitse.

Sitten on tietysti ne Vauvakinot ja Vauvabiot sun muut. Kokemusta on kummitytön kanssa aikanaan, ja vaikka kummitytön äitikin oli mukana, leffaa oli hiukan haasteellista seurata edessä pomppivan pienen pään yli ja käsivarretkin väsyivät. En suosittele, jos vauva a) vaatii jatkuvaa hyppyytystä, b) ei suostu olemaan istuvan henkilön sylissä tai c) haluaa vain harjoitella kävelyä. Eli jos jostain kohti vauvavuotta löydät sellaisen raon, että pystyt menemään, niin siitä vaan (todennäköisimmin tämä rako on siis jossain 1-3 kk iän paikkeilla)!

Myös Helsingin ja Vantaan kaupungilta löytyy toimintaa pikkulapsille. Lisäksi jokaviikkoista toimintaa löytyy maksullisten muskareiden ja vauvauintien lisäksi täysin ilmaiseksi asukaspuistoista ja avoimista päiväkodeista. Tarkista oman alueesi tarjonta! Kannattaa myös seurata Kultus.fi-sivustoa, johon on koottuna kulttuuritapahtumia lapsille ja nuorille pääkaupunkiseudulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: