sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ruoanlaittoa taaperon kanssa

Jo pieni lapsi on kiinnostunut ruoanlaitosta ja haluaa auttaa aikuista. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit antaa taaperon osallistua ruoanlaittoon. Se missä iässä voit minkäkin tehtävän antaa lapsellesi, riippuu myös temperamentistä.

- marjat puuroon

Anna lapsen itse poimia pakasterasiasta jäiset vadelmat tai mansikat ja laittaa ne puurolautaselle.

- mausteita ruokaan

Tee ensin maustesekoitus pieneen kulhoon. Anna lapsen ripotella valmis sekoitus kylmään uunivuokaan lataamiesi kanafileiden, kalan tai lihan päälle (kiehuvaan ruokaan lapsi ei voi mausteita laittaa!).

- tiskaaminen

Korkealla keittiöjakkaralla pysyvä lapsi voi tiskata muovisia astioita.

- perunoiden pesu vadissa

Vaikka aikoisit kuoria perunat, voi isompi taapero ensin pestä ne pesuvadissa kylpyhuoneessa, sillä aikaa ehdit valmistella muuta ruokaa. Myös hedelmien pesu on helppoa.

- sekoittaminen

Kaikenlaisten asioiden sekoittaminen on jännää, mutta esimerkiksi pinaattiletut saat paistettua, kun taapero sekoittaa taikinaa vieressä lettujen paistuessa.

- punnitseminen

Keittiövaa'an käyttö on hauskaa, joten raaka-aineet kannattaa varmuudeksi punnita (vaikka se ei olisikaan reseptin kannalta aivan välttämätöntä...)

- sauvasekoitus ja yleiskone

Lapsi voi laittaa omenalohkot kulhoon ja painaa itse sauvasekoittimen nappia tai napsauttaa yleiskoneen päälle.

- salaatin kuivaus ja repiminen

Salaattikuivurin käyttö on hauskaa ja turvallista ja sitten lehdet voikin repiä kulhoon salaatin pohjaksi.

- omat välineet

Pikkutaaperolle riittää, jos saa leikkiä ruoanlaittoa Oikeilla Välineillä (esim kulho ja nuolija) tai pitää omaa mittaa kädessä, kun aikuinen mittaa jauhoja taikinaan.


Hei, me leivotaan!

Käytä mielikuvitustasi, ja anna lapsen kokeilla erilaisia asioita! Pieni sotku ei haittaa, jos ruoanlaitto sujuu sen varjolla ilman itkua ja hampaidenkiristystä. Kerro kommentiboksiin omat vinkkisi, miten teillä laitetaan ruokaa yhdessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Saatat tarvita myös näitä vinkkejä: